Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en god, fräsch och matig räksallad med quinoa, ägg och avokado. Välj gärna handskalade räkor. Visserligen är det lite pilligt, men handskalade räkor gör salladen mycket godare.
Tina räkorna om de är frysta. Skala och ställ i kylen. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Doppa den i kallt vatten och låt rinna av.
Skär äggen i klyftor. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken tunt.
Dillolja: Mixa ingredienserna till dilloljan och blanda den med quinoan.
Örtcrème: Mixa alla ingredienser med mixerstav.
Lägg räkor, dillquinoa, sparris, ägg, avokado och lök på tallrikar. Toppa med en klick örtcrème och strö över lite finklippt gräslök.