Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig räksallad med quinoa, ägg och avokado

Recept på en god, fräsch och matig räksallad med quinoa, ägg och avokado. Välj gärna handskalade räkor. Visserligen är det lite pilligt, men handskalade ­räkor gör salladen mycket godare.

Matig räksallad med quinoa, ägg och avokado
Matig räksallad med quinoa, ägg och avokado
Matig räksallad med quinoa, ägg och avokado
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 kgräkor- med skal
  • 3 dlquinoa
  • 1 knippagrön sparris
  • 2ägg- kokta
  • 2avokador- mogna
  • 1 knipparädisor
  • 0,5rödlök

Dillolja

  • 0,75 dlolivolja
  • 1 krukadill
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtcrème

  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 1 krukabasilika
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta. Skala och ställ i kylen. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Doppa den i kallt vatten och låt rinna av.

  3. Skär äggen i klyftor. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken tunt.

  4. Dillolja: Mixa ingredienserna till dilloljan och blanda den med quinoan.

  5. Örtcrème: Mixa alla ingredienser med mixerstav.

  6. Lägg räkor, dillquinoa, sparris, ägg, avokado och lök på tallrikar. Toppa med en klick örtcrème och strö över lite finklippt gräslök.

Vad tyckte du om receptet?