Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig laxsallad

Recept på matig laxsallad. Grynen får smak av pesto. Välj gärna en färsk pesto som ger extra mycket basilikasmak.

Matig laxsalladMatig laxsalladMatig laxsallad
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 påse5-gryner- (250 g), Zeta
  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 0,5 dlpesto
  • 50 gparmesan
  • 150 gspenat
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär laxen i kuber, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Blanda peston med 3 msk av grynens kokvatten. Låt grynen rinna av och blanda med peston. Vänd ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grovriv osten.

  4. Lägg grynen på ett fat och toppa med lax och parmesan. Servera genast. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Suzanne Ribbing