Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing

Recept på matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing. En rejäl macka, lagom till lunch. Dressingen kallas ibland Sean Connery-dressing.

Matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing
Matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing
Matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 skivornötstek- tunna
  • 1surdegsbaguette
  • 1tomat
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 1paprika- röd eller gul
  • 0,5rödlök- liten
  • 50 grucola

Dressing

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 mskingefära- riven, färsk
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 msktomatpuré
  • 1 msksoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Krydda med salt.

  2. Dela brödet och skär det i fyra bitar. Skär tomat och gurka i skivor. Kärna ur och skär paprikan i ringar. Skala och skiva löken.

  3. Lägg kött och grönsaker i bröden. Servera med dressingen på eller bredvid mackan. 

Vad tyckte du om receptet?

Av Anna Stegs