Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig indisk rissallad

Recept på matig indisk rissallad. Vi har använt vanliga kardemummakärnor, men hittar du svarta kardemummakapslar blir det vidunderligt gott om de får koka med i riset.

Matig indisk rissallad
Matig indisk rissallad
Matig indisk rissallad

Indisk rissallad

  • 600 gmorötter
  • 600 gbutternutpumpa
  • 2 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1 bitingefära- (ca 20 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 krmkardemumma- grovstött
  • 1 mskgaram masala
  • 0,5 dlapelsin- pressad
  • 2rödlökar
  • 2 småkanelstänger
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Ris

  • 7 dlvatten
  • 2 tskkardemumma- grovstött
  • 2 tskgurkmeja
  • 4kryddnejlikor- hela
  • 1 tsksalt
  • 3,5 dlbasmatiris

Garnering

  • rostad sötmandel
  • koriander

Tillbehör

  • mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötter och pumpa i grova bitar och lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ingefära, vitlök, chili, kardemumma, garam masala, apelsinsaft och 2 msk olja. Skala och skär löken i klyftor.

  3. Ta långpannan ur ugnen och tillsätt kryddblandning, lök, kanelstänger, salt och peppar. Blanda noga. Sätt tillbaka pannan i ugnen och tillaga ytterligare ca 15 min, tills grönsakerna är mjuka. Vänd runt då och då.

  4. Ris: Koka upp vatten, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlikor och salt och eventuellt curryblad. Tillsätt riset och koka på svag värme under lock tills riset är mjukt.

  5. Blanda riset med de rostade grönsakerna och kryddorna i formen. Krydda med salt och peppar. Toppa med hackade rostade mandlar och koriander. Servera med mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️