Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mathavresallad med rucolapesto


Den här matiga salladen är god tillsammans med det mesta på en buffé. Salladen i sig har en neutral smak, sen får var och en smaksätta sin portion med rucolapeston.

Mathavresallad med rucolapesto

Mathavresallad med rucolapesto

Mathavresallad med rucolapesto

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 småzucchini
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 3 dlmathavre
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Rucolapesto:

  • 100 grucola
  • 50 gvalnötter
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1,5 dlolivolja
  • 1,5 dlpecorino- eller parmesanost, riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Peston: Ansa och grovhacka rucolan. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Skär zucchinin i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs zucchini och vitlök i olivoljan i en panna.

  3. Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen, cirka 15 minuter. Låt ånga av.

  4. Vänd ner matvetet i pannan med zucchini. Smaka av med salt & peppar.

  5. Lägg upp salladen, garnera med rucola och servera med peston.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök