Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mathavresallad med rucolapesto

Den här matiga salladen är perfekt till sommarbuffén då den passar med det mesta!

Mathavresallad med rucolapesto
Mathavresallad med rucolapesto
Mathavresallad med rucolapesto
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 småzucchini
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 3 dlmathavre
  • flingsalt- och nymald peppar

Rucolapesto

  • 100 grucola
  • 50 gvalnötter
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1,5 dlolivolja
  • 1,5 dlpecorino- riven eller ­parmesan
  • flingsalt- och nymald peppar

Till garnering

  • rucola

Gör så här

  1. Pesto: Ansa och grovhacka rucolan. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Skär zucchinin i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs zucchini och vitlök i olivoljan i en panna.

  3. Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Låt ånga av. Vänd sen ner i pannan med zucchini. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg upp salladen, garnera med rucola och servera med peston.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök