Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mathavre med marinerade grönsaker, linser och ädelost

Mathavre med råmarinerade grönsaker, äpple och linser är en lättlagad vegetarisk rätt med massor av smak. Äpple, valnötter och ädelost är smaker som gillar varandra.

Mathavre med marinerade grönsaker, linser och ädelost
Mathavre med marinerade grönsaker, linser och ädelost
Mathavre med marinerade grönsaker, linser och ädelost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 dlmathavre
  • 1morot
  • 200 gzucchini
  • 150 gstjälkselleri
  • 2äpplen
  • 150 glinser- röda, kokta
  • 0,75 dläppelcidervinäger
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvalnötter
  • 150 gvalnötter

Gör så här

  1. Koka mathavret enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

  2. Skala moroten. Hyvla grönsakerna med en mandolin eller en potatisskalare. Kärna ur och skär äpplena i fjärdedelar. Hyvla äpplena tunt.

  3. Blanda grönsaker och äpple med linser, vinäger, olja och salt. Låt marinera ca 15 min.

  4. Lägg mathavret i botten på tallrikar eller på ett serveringsfat. Toppa med de marinerade grönsakerna. Strö över valnötter och smula över ädelost.

Vad tyckte du om receptet?