Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mathavre med kantareller och tranbär


Matig sallad som verkligen andas sensommar och höst. Salladen är god till lax såväl som till viltkött, lamm, en grillad biff eller hamburgare.

Mathavre med kantareller och tranbär

Mathavre med kantareller och tranbär

Mathavre med kantareller och tranbär

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 dlmathavre
  • 5,25 dlvatten
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 1 lkantareller- färska
  • 23 dlpurjolök- strimlad
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 dltimjanblad- repade
  • 1,5 dlpistaschnötter
  • 1,5 dltranbär- tinade
  • 200 ggetost

Gör så här

  1. Koka mathavren under lock i buljongen, cirka 15 minuter. Låt ånga av, men håll grynen varma.

  2. Ansa kantarellerna och dela större svampar i bitar.

  3. Stek kantareller och lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda mathavre, svamp, persilja, timjan, nötter och tranbär. Smula ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök