Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matchaglass med pistaschnötter

Matchaglass med pistaschnötter smaksätts med matchapulver, som har en speciell, lite gräsig smak. Matcha hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet.

Elisabeth Johansson
Matchaglass med pistaschnötter
Matchaglass med pistaschnötter
Matchaglass med pistaschnötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 mskmatcha- grönt tepulver

Tillbehör

  • 0,5 dlpistaschnötter
  • matchamaränger- se recept på minimaränger

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor och socker med elvisp. Vispa i machapulvret.

  2. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud till 84° under kraftig vispning. Sila glassmeten och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.

  3. Frys smeten i glassmaskinen tills den är fast och krämig. Sätt in glassen i frysen ca 1 timme före servering.

  4. Servera matchaglassen med hackade pistaschnötter och matchamaränger.

Vad tyckte du om receptet?

Fakta: Matcha

Matcha är ett finmalet tepulver som görs av de torkade späda, gröna bladen längst ut i topparna på teplantor.