Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om man gillar matcha är dessa kakor helt gudomliga. Yuzu-marmelad finns oftast i välsorterade asiatiska butiker, men annars funkar även citron- eller annan citrusmarmelad.
Sätt ugnen på 180°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda smör, socker och muscovadosocker tills det är krämigt. Tillsätt mjöl, matchapulver, bikarbonat och salt och blanda ihop till en smulig deg. Tillsätt ägg och citronskal och blanda till en jämn deg. Knåda i chokladknapparna.
Dela degen i 15 bitar. Lägg dem en på plåt med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning i mitten på varje boll. Lägg en klick yuzumarmelad i varje hål.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt kallna på galler.
Maräng: Vispa upp äggvitorna lätt i en köksassistent med visp. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka till 121°. Häll sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitorna och vispa till en fast marängsmet.
Bred marängen på kakorna och bränn av med en gasbrännare. Toppa med färska och frystorkade hallon.
Läs också: