Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matchabollar & matchalatte

Matcha görs av de allra sprödaste, ljusgröna tebladen som växer i toppen på teplantan och innehåller stora mängder antioxidanter. Det går jättebra att förvara bollarna i frysen. Prova även att göra en kopp matchalatte till!

Matchabollar & matchalatte
Matchabollar & matchalatte
Matchabollar & matchalatte
Wolfgang Kleinschmidt

Matchabollar

  • 3 dlhavregryn
  • 1 dlkokos
  • 4 mskkokosolja
  • 0,5 dlhonung
  • 0,5 tskmatcha- grönt tepulver som finns i asiatiska livsmedelsbutiker

Att rulla i

  • 1,5 dlkokos- cirka
  • 0,51 tskmatcha

Matcha latte (1 kopp)

  • 1 dlvatten
  • 1 tskmatchapulver
  • evhonung
  • 2 dlhavremjölk- (Oatly i kaffe)

Gör så här

  1. Matchabollar: Blanda ihop alla ingredienser.

  2. Häll kokos och matchapulver i en påse och blanda. Häll ut på ett fat och rulla jämnstora bollar. Förvara i kylen.

  3. Matchalatte: Koka upp vattnet, häll upp i en kopp, vispa i matchapulver och söta eventuellt med honung.

  4. Sjud havremjölken och vispa kraftigt under tiden. Häll på mjölken och skummet. Strö över lite matchapulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök