Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matcha chia bowl med frukt och bär

Matcha är ett grönt te i pulverform och innehåller gott om polyfenoler som motverkar inflammationer. Du kan också byta ut matchapulvret mot vetegräspulver, nässelpulver eller nyponpulver.

Matcha chia bowl med frukt och bärMatcha chia bowl med frukt och bärMatcha chia bowl med frukt och bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8 dlhavremjölk
  • 2 dlchiafrön
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 2 tskhonung- flytande
  • 2 tskmatchapulver

Tillbehör

  • 1kiwi
  • 1carambole
  • 2jordgubbar
  • bär- färska, till exempel hallon
  • valnötter
  • pumpakärnor
  • honung- flytande

Gör så här

  1. Blanda havremjölk, chiafrön, vaniljpulver och honung i en skål. Rör noga i några minuter. Dela upp i två burkar och rör ner matchapulver i den ena. Ställ in i kylen cirka 8 timmar eller över natten.

  2. Servering: Skala och skiva kiwin, carambolen och jordgubbarna. Lägg den naturella chiapuddingen i botten på en glasskål, kläm fast fruktskivorna mot kanten på skålen och fyll upp med matchachiapudding. Toppa med färska bär, valnötter, pumpakärnor och ringla över honung.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök