Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maskrossirap

Att koka sirap på maskrosblommor funkar utmärkt och resultatet är en god och helt vegansk sirap.

Maskrossirap
Maskrossirap
Maskrossirap
Foto: Getty Images

Ingredienser

  • 0,5 lmaskrosblommor- eller maskrosblomblad
  • 0,5 lvatten
  • 1 lsocker
  • evcitronzest

Gör så här

  1. Börja med att skaka och skölj blommorna för att få bort eventuella småkryp

  2. Antingen kan du plocka av alla gula små blad från blommorna och göra honungen på dessa eller så kokar du hela blommorna. Det senare ger en lite beskare honung medan det förra är lite mer jobb.

  3. Koka upp blommorna/blombladen i vattnet i en kastrull och låt puttra ca 20 min. Här kan du också ha med citronzest om du önskar.

  4. Låt sedan vätskan stå och dra tills den svalnat innan du silar den genom en saftsil och häller tillbaka saften i kastrullen.

  5. Blanda med sockret och låt koka tills det fått en lagom trögflytande honungsliknande konsistens. Det tar ca 1 timme. Observera att den blir trögare när den svalnar så testa dess konsistens på t.ex. ett fat du haft i frysen.

  6. Häll upp i fina burkar och njut.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök