Recept av Sara Aasum Hultberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mascarponetrifle med kaffe, hasselnötter och choklad. Kaffebönorna kan uteslutas från krämen, och hasselnötterna kan bytas ut mot andra nötter. Kandera gärna nötterna så blir de lite sötare och extra knapriga.
Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg mascarpone, apelsinskal, 1 dl grädde och florsocker i en bunke och vispa upp. Tillsätt 1 dl grädde och vispa tills konsistensen är som löst vispad grädde.
Kräm: Värm grädde, mjölk, kaffebönor och socker i en kastrull och koka upp. Ställ åt sidan och låt dra ca 15 min.
Hacka chokladen. Koka upp gräddmjölken igen och blanda med äggulorna. Sila bort kaffebönorna och häll tillbaka gräddblandningen i kastrullen. Värm försiktigt till 83°.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta kastrullen från plattan. Ta upp gelatinbladet och smält det i kastrullen. Häll blandningen över chokladen och mixa till en jämn smet. Ställ i kylen ca 2 timmar.
Grovhacka nötterna. Kärna ur körsbären.
Varva mascarponekräm, chokladkräm, hasselnötter och körsbär i glas. Toppa med körsbär och eventuellt strimlat apelsinskal.
Recept av Sara Aasum Hultberg