När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 – 2 förppajdeg- (se tips ovan)
300 gvit choklad
1 dlvispgrädde
300 gmascarpone
0,5lime- färskpressad saft
1 dlsiktat florsocker
Till garnering
250 ghallon- färska
florsocker
mynta
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, eller lägg ihop 2 pajdegar och tryck ut dem i formen. Ställ kallt cirka 30 minuter.
Grädda pajen cirka 15 minuter eller tills den är klar. Låt kallna.
Hyvla spån av cirka 30 gram av chokladen med ost- eller chokladhyvel. Lägg chokladspån på en tallrik med bakplåtspapper och förvara kallt.
Hacka resten av chokladen.
Värm grädden i en liten panna. Ta pannan från värmen och lägg i den hackade chokladen, låt den smälta under omrörning. Låt svalna, men inte stelna.
Mät upp mascarpone i en bunke. Tillsätt limesaften och florsocker och vispa ihop. Blanda i den avsvalnade chokladen. Låt krämen kallna.
Fyll pajen med krämen. Toppa med hallon och chokladspån. Garnera med siktat florsocker. Toppa med myntan.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 73 röster)
Tips! Den köpta utkavlade degen är tunn och passar till en liten paj. Bästa resultatet till den här fina pajen får du om du gör pajbotten av dubbel sats deg. Lägg ihop pajdegarna och tryck ut dem i pajformen.
Recept & styling Lena Söderström Foto Lennart Weibull