Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mascarponegratinerade hallon

Varma hallon med mascarpone är en snabb och enkel festdessert. Har du inte färska hallon kan frysta tinade användas.

Mascarponegratinerade hallon
Mascarponegratinerade hallon
Mascarponegratinerade hallon
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 ghallon
  • 2 dlmandelbiskvier
  • 1ägg
  • 100 gmascarponeost
  • 0,5 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Fördela hallon och mandelbiskvier i 4 ugnssäkra portionsformar.

  2. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda mascarponen med äggula och florsocker. Vänd i äggvitan. Bred ostsmeten över bär och biskvier.

  3. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min tills smeten fått fin färg. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?