Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mascarponeglass med lingonpäron

Recept på mascarponeglass med lingonpäron. Mascarpone ger glassen en god fyllig smak och härlig konsistens.

Mascarponeglass med lingonpäron
Mascarponeglass med lingonpäron
Mascarponeglass med lingonpäron
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång
  • 2äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 250 gmascarponeost

Lingonpäron

  • 2päron- fasta, t ex alexander lucas
  • 2 dllingon- frysta
  • 0,5 dlmuscovadosirap
  • 1kanelstång

Garnering

  • lingon

Gör så här

  1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med vaniljstång och frön. Vispa äggulor och socker. Häll gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.

  2. Låt glassmeten svalna, vispa ner mascarponen. Låt den mogna i kylen över natten. Ta upp vaniljstången. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg den i en form med lock. Frys in ca 6 timmar.

  3. Lingonpäron: Skala och skär päronen i bitar. Blanda med lingon, muscovadosirap och kanel. Låt stå ca 30 min.

  4. Garnera glassen med lingon och servera med lingonpäron. 

Vad tyckte du om receptet?