Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mascarponeglass med lingonpäron. Mascarpone ger glassen en god fyllig smak och härlig konsistens.
Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med vaniljstång och frön. Vispa äggulor och socker. Häll gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.
Låt glassmeten svalna, vispa ner mascarponen. Låt den mogna i kylen över natten. Ta upp vaniljstången. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg den i en form med lock. Frys in ca 6 timmar.
Lingonpäron: Skala och skär päronen i bitar. Blanda med lingon, muscovadosirap och kanel. Låt stå ca 30 min.
Garnera glassen med lingon och servera med lingonpäron.