Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mascarponeglass med hallon och mango

Mascarpone ger en krämig och len smak till glassen. Det går bra att använda frysta hallon och fryst mango, halvtina innan du mixar till en puré.

Mascarponeglass med hallon och mango
Mascarponeglass med hallon och mango
Mascarponeglass med hallon och mango
Foto: Carin Pålsson

Mascarponeglass med hallon och mango

  • 100 ghallon
  • 100 gmango
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvaniljyoghurt
  • 250 gmascarponeost

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Mixa hallon, mango och socker till en krämig puré. Blanda i vaniljyoghurt och mascarpone.

  2. Frys smeten i glassmaskin eller häll smeten i en grund skål och ställ in i frysen ca 1 timme.

  3. Ta ut glassen och vispa den väl med en visp eller elvisp för att slå sönder iskristallerna. Upprepa sedan detta efter varje timme ytterligare två gånger. På slutet kan en slev eller liknande användas i stället för visp.

  4. Efter 4 timmar i frysen är glassen färdig. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?