Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel

Recept på mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel. Söta dadlar med lent innehåll är perfekt till glöggen.

Mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel
Mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel
Mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel
Recept på mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 25dadlar- färska
  • 100 gmascarponeost
  • 1apelsin- gärna ekologisk
  • 4 mskpistaschnötter- skalade

Gör så här

  1. Skär ett snitt i varje dadel och plocka ut kärnorna.

  2. Lägg 1 tsk mascarpone i varje dadel, låt dem vara lite öppna så att osten syns.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och finriv skalet.

  4. Finhacka pistaschnötterna och blanda med apelsinskalet.

  5. Doppa varje dadel med ostsidan ner i strösslet och servera.

Vad tyckte du om receptet?