Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallon

Desserten räcker till 8 små dessertglas för den som bara vill ha en liten portion. Chokladen bör vara av hög kvalitet med minst 70 % kakaohalt, gärna Valrhona. Chokladtryffeln stelnar inte om chokladen inte är tillräckligt bra.

Mascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallonMascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallonMascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallon

Mascarponecrème

  • 2äggulor
  • 3 mskströsocker
  • 250 gmascarpone
  • 1lime- finrivet skal
  • 1 msklime- pressad
  • 1 dlvispgrädde

Chokladtryffel

  • 50 gmörk choklad- mörk ca 70 % kakaohalt, helst Valrhona
  • 1 dlvispgrädde

Servering

  • 0,5 lhallon- färska eller knappt tinade
  • 0,5 knippamynta- färsk

Gör så här

  1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.

  2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.

  3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.

Vad tyckte du om receptet?