Masalablandning ca 2 msk:
2 tsk hel kummin
2 tsk mald koriander
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk mald gurkmeja
1/4 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
Gör så här: Mät upp och stöt ihop kryddorna i en mortel eller mixa dem i en mixer.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kyckling masala. Det går även bra att laga grytan med 600 g lår- eller kycklingfilé. Filéerna är skinnfria så det behövs fett till när de ska brynas.
Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.
Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.
Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller couscous.
2 tsk hel kummin
2 tsk mald koriander
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk mald gurkmeja
1/4 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
Gör så här: Mät upp och stöt ihop kryddorna i en mortel eller mixa dem i en mixer.