Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Masaladoftande kycklinggryta

Recept på kyckling masala. Det går även bra att laga grytan med 600 g lår- eller kycklingfilé. Filéerna är skinnfria så det behövs fett till när de ska brynas.

Masaladoftande kycklinggryta
Masaladoftande kycklinggryta
Masaladoftande kycklinggryta
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 gkycklinglår
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gul lök- skivad
  • 3vitlöksklyftor- skicade
  • 1röd pepparfrukt- finstrimlad
  • 1 mskegen masalablandning- (se recept) eller 1-2 msk curry
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2,5 dlkokosmjölk
  • 1tomat- i klyftor
  • 3 dlbabyspenat- eller grovhackad bladspenat

Garnering

  • 2 mskpersilja- strimlad
  • limeskivor

Tillbehör

  • ris- eller couscous

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

  2. Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.

  3. Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.

  4. Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?

Masalablandning ca 2 msk:

2 tsk hel kummin

2 tsk mald koriander

1/4 tsk cayennepeppar

1/4 tsk mald gurkmeja

1/4 tsk mald kanel

1 tsk mald ingefära

Gör så här: Mät upp och stöt ihop kryddorna i en mortel eller mixa dem i en mixer.