Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Masala-omelett med koriander och hackade tomater

Recept på kryddig omelett med koriander och hackade tomater. Använd de  grönsaker som finns hemma. Chili kan uteslutas om man inte gillar hetta i maten.

Masala-omelett med koriander och hackade tomater
Masala-omelett med koriander och hackade tomater
Masala-omelett med koriander och hackade tomater
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1lök- gul eller röd
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1 tskspiskummin- hel
  • 2 krmgurkmeja
  • 2 krmgaram masala
  • 1tomat
  • 0,5grön paprika
  • 0,25röd chili- t ex spansk peppar eller 1 krm chiliflakes
  • 3ägg
  • 2 mskvatten
  • 1 krmsalt

Garnering

  • salladslök- strimlad
  • koriander

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja och garam masala i 1 msk smör i en stekpanna.

  2. Tärna tomaten. Kärna ur och finhacka paprika och chili. Blanda ner tomater, paprika och chili i lökfräset och fortsätt fräsa ca 1 minut.

  3. Vispa samman äggen med vatten och salt. Blanda ner tomat- och lökröran i äggen.

  4. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme. Lyft med en gaffel i omeletten så att smeten rinner ner och stelnar. Stek ca 3 min.

    Vik över omeletten, garnera med salladslök och koriander.

Vad tyckte du om receptet?