Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Masala dosa med potatis är tunna pannkakor av kikärts- och vetemjöl med en kryddig potatisfyllning som är en populär rätt i södra Indien. Ett ägg i smeten ger extra protein och en bra konsistens. Servera gärna med mango chutney.
Blanda samman alla torra ingredienser till dosasmeten. Tillsätt vatten, ägg och yoghurt och vispa till en slät smet. Blanda ner lök och koriander. Låt smeten svälla ca 10 min.
Fyllning: Tärna och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Stek lök och chili i olja ca 3 min. Tillsätt garam masala, nigellafrö och tomtpuré. Häll av potatisen och låt ånga av. Blanda ner potatis och ärter i lökfräset.
Bred ut 1 knapp dl smet i en het stekpanna med oljan. Stek tills pannakakan stelnat. Vänd, stek hastigt på andra sidan.
Korianderraita: Kärna ur och skiva chilin. Rör samman eller mixa 1 dl yoghurt, chili och koriander. Rör 1 dl yoghurt. Smaka av med limesaft och krydda med salt.
Servera potatisfyllningen med dosa, korianderraita och mango chutney.