Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Martini med granatäpple och konjak

Martini med konjak och flamberade granatäppelkärnor är en höjdare för alla oss som älskar drinken Side Car.

Martini med granatäpple och konjak
Martini med granatäpple och konjak
Martini med granatäpple och konjak

Ingredienser

  • 3 clkonjak- t ex Renault
  • 1012granatäppelkärnor
  • 2 clCointreau
  • 1 clsockerlag

Gör så här

  1. Häll kokande vatten i ett glas, lägg ett konjaksglas med granatäpple och konjak över och värm det genom att vrida det.

  2. Flambera granatkärnorna i konjaken.

    Foto: Matilda Lindeblad

    flambera-konjak

  3. Häll över i shaker, muddla och tillsätt Cointreau och sockerlag. Fyll med is, skaka och sila upp i martiniglas. Garnera med några granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Sockerlag (till 4 1/2 dl): Blanda 2 1/2  dl strösocker med  2 1/2 dl vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst sig. Rör mycket i början så att det inte blir karamell i botten. Låt svalna i kylen. Gör detta dagen innan.