Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Martini med chili och grape

Martini med chili och grape
Martini med chili och grape
Martini med chili och grape

Ingredienser

  • 1 cmröd chili- spansk peppar
  • 1blodgrapefilé
  • 5 clgin- t ex Seagrams Extra Dry
  • 2 clflädersirap

Garnering

  • 1röd chili- spansk peppar

Flädersirap (till 3 dl)

  • 2 dlsockerlag
  • 1 dlkonc flädersaft

Gör så här

  1. Lägg pepparfrukt och grapefrukt i en shaker och muddla (drinkmortel).

  2. Tillsätt gin och flädersirap, fyll på med is, skaka och sila upp i martiniglas. Garnera med en pepparfrukt på kanten.

Vad tyckte du om receptet?

Flädersirap (till 3 dl): 2 dl sockerlag smaksätts med 1 dl koncentrerad flädersaft, t ex Önos. Förvara i kylen.

Sockerlag (till 4 1/2 dl): Blanda 2 1/2dl strösocker med2 1/2 dl vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst sig. Rör mycket i början så att det inte blir karamell i botten. Låt svalna i kylen. Gör detta dagen innan.