Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gul marsipantårta fylld med syrliga hallon och annat gott. Marsipanägg och påskgodis runt om.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vetemjöl och potatismjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad springform som är 24 centimeter i diameter.
Grädda längst ner i cirka 40 minuter tills kakan känns torr. Svalna och dela den i tre delar.
Blanda vaniljkrämen. Häll ner mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt socker, äggulor och maizena. Sjud krämen under vispning på medelvärme tills den tjocknar. Ta genast kastrullen från värmen och häll upp i en bunke.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna och tillsätt i krämen. Vispa samman och låt krämen svalna.
Bred ut hälften av vaniljkrämen i undre lagret av tårtan. Fördela hallonen och täck med nästa botten. Fyll med resterande vaniljkräm och tryck fast ännu en botten. Vispa grädden fast och forma ut som en kupol över tårtbottnarna. Täck även sidorna.
Kavla ut marspipan eller använd färdigkavlad marsipan. Dekorera med påskgodis, strössel och pudra sist över florsocker.
Recept från Mitt kök