Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marsipanstubbe med whiskymarinerade frukt


Vill du göra en juligare limpa kan du göra ett grishuvud, fötter och knorr i marsipan och trycka fast detta på limpan innan du penslar den med choklad. Resultatet blir en välfylld julgris!

Marsipanstubbe med whiskymarinerade frukt
Marsipanstubbe med whiskymarinerade frukt
Marsipanstubbe med whiskymarinerade frukt

Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 150 gfikon- och russin
  • 1 dlwhisky
  • 250 gmarsipan
  • 100 gchoklad- mörk av god kvalitet
  • 1 msksmör
  • 1 dlmandel- grovhackad

Gör så här

  1. Hacka fikon och russin fint och lägg dem i en kastrull tillsammans med whisky. Låt koka upp under lock. Dra sedan kastrullen åt sidan och låt svalna.

  2. Kavla ut marsipanen till en fem millimeter tjock rektangulär platta på ett underlag som är mjölat med lite florsocker. Fördela fikonhacket över den nedre delen av marsipanplattan och rulla sedan ihop allt likt en rulltårta. Rulla så tajt som möjligt så att fyllningen inte faller ut när du sedan skär limpan i skivor.

  3. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner smöret när chokladen smält. Lägg limpan på ett bakplåtspapper med skarven nedåt. Ringla eller pensla chokladen över limpan och strö hackad mandel på toppen.

  4. Låt chokladen stelna ordentligt. Lossa sedan limpan och rulla in den i plastfolie. Limpan skärs i tunna skivor vid servering, antingen kan du själv förbereda detta eller låta alla själva skära sina egna skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök