Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marsipanbakelse med hallon och maräng, en härlig påskdessert. Rulltårtan kan bakas i förväg. Om du har bråttom kan du använda färdig rulltårta.
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vätskan. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med ett smort bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Strö lite socker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som kakan gräddats på.
Bred sylten i ett jämnt lager över den varma kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan kallna i papperet med skarven ner.
Maräng: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122°, använd termometer.
Vispa äggvitor och citronsaft med elvisp, i en väl rengjord och torr bunke, till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Vispa ca 10 min, tills marängsmeten svalnat.
Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan uppåt. Kavla ut marsipanen om figurmarsipan på rulle används. Skär den i 4 cm tjocka remsor. Klä bakelserna runt om med marsipan och bred på marängen. Bränn med brännare tills marängen fått färg. Garnera bakelserna med godis.