Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marsipanägg - recept på påskgodis

Recept på urläckert påskgodis i form av marsipanägg! Rulla pastellägg fyllda med nougat och bjud till kaffet. Perfekt till påskbordet.

Marsipanägg - recept på påskgodis
Marsipanägg - recept på påskgodis
Marsipanägg - recept på påskgodis
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 125 gnougat
  • 500 gmarsipan
  • 200 gmörk choklad
  • 1 dlströssel
  • karamellfärg
  • florsocker

Gör så här

  1. Rulla nougaten i 20 runda små kulor. Ställ kallt cirka 15 minuter så att de stelnar.

  2. Färga marsipanen i valfri färg. Marsipanen kan vara lättare att jobba med om man strör florsocker över bakbordet.

  3. Dela marsipanen i 20 bitar och täck runtom nougatkulorna. Forma till små ägg.

  4. Smält chokladen över vattenbad.

  5. Doppa äggen i choklad och strö över strössel. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt så att chokladen stelnar.

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda recept på påskgodis hittar du här!

Recept från Mitt kök