Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marsipanägg med vit choklad

Recept på marsipanägg med vit choklad. Mandelmassa, vit choklad och nougat får äggen att påminna om Mozartkulor i smaken. Strössla dem med glittrigt socker i olika färger.

Marsipanägg med vit choklad
Marsipanägg med vit choklad
Marsipanägg med vit choklad
Foto: Malin Hoelstad

Marsipanägg med vit choklad

  • 150 gmandelmassa
  • 100 gnougat
  • 150 gvit choklad
  • 2 mskströsocker- färgat, eller strössel

Gör så här

  1. Skär mandelmassa och nougat i 10 bitar. Forma mandelmassan runt nougatbiten och rulla till ett ägg.

  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron.

  3. Doppa äggen, ett och ett, i chokladen. Ta upp äggen med hjälp av två gafflar och strö över färgat socker eller strössel innan chokladen hinner stelna. Låt äggen stelna på bakplåtspapper.

  4. Vill du göra egen mandelmassa? Här hittar du ett bra recept. 

Vad tyckte du om receptet?