Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkla marsipanägg smaksatta som den populära drinken mojito med lime, mynta och rom. Kokos ger extra tropisk smak. Temperera gärna chokladen för en hårdare yta.
Arbeta samman marsipan och kokos. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta gröna skalet från frukterna. Spara 1 tsk av limeskalet. Finhacka myntabladen. Arbeta in limeskal, mynta och rom i marsipanen.
Blanda det sparade limeskalet med sockret. Dela marsipanen i 10 bitar och rulla dem till ägg. Smält chokladen och temperera den eventuellt.
Doppa och rulla runt äggen i chokladen tills de är helt täckta. Lägg dem på bakplåtspapper. Strö över limesocker och ställ kallt att stelna. Förpacka lufttätt och svalt.