Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marsipan till marsipangrisar

Receptet är enkelt och ger en fin, lättarbetad marsipan vare sig du utgår från egen mandelmassa eller köpt. Till den köpta tillsätter du själv vaniljfrön.

Marsipan till marsipangrisar
Marsipan till marsipangrisar
Marsipan till marsipangrisar
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 1 dlflorsocker
  • 0,5vaniljstång- urskrapad

Garnering

  • silverkulor, röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Lägg mandelmassan på bänken och knåda och arbeta in florsocker och eventuellt vaniljfrön.

  2. Lägg marsipanen i påse eller täck med plastfolie om den ska användas vid ett senare tillfälle.

  3. Grisar: Dela marsipanen i 8 lika delar, ca 30 g/st. Spara en bit till äpplen, öron och knorr.

  4. Rulla varje del till en stor droppe och tryck till spetsen som ska bli trynet. Gör ett snitt i trynet, som mun. Forma öron och en liten knorr av den sparade degen.

  5. Tryck till dem lite mot underlaget så de står stadigt. Färga en liten del marsipan till äpplen. Rulla små röda kulor och sätt i grisens mun. Sätt in silverkulor som ögon.

Vad tyckte du om receptet?