Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det blir en rejäl sats marshmallows, men det är svårt att göra receptet mindre. Vi lovar att de kommer att gå åt!
Smält 1/2 dl av sockret till gyllenbrun karamell i en kastrull. Tillsätt resten av sockret, glukos och vatten och koka tills temperaturen är 127°. Det är viktigt att inte röra i karamellen under tiden den kokar, annars kristalliserar den sig.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Vispa äggvitorna med citronsaften i en ren bunke med elvisp till ett fast skum.
När sockerlagen är 127° hälls den försiktigt ner i en jämn stråle i äggvitesmeten samtidigt som du vispar kraftigt. Vispa ägg-skummet 2-3 min.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i mikrovågsugn eller i lite av äggvitesmeten på låg värme. Vispa ner gelatinbladen iäggvitesmeten under kraftig vispning.
Fortsätt vispa tills smeten blivit fast och glansig och har börjat svalna.
Lägg plastfolie i 2 mindre formar, ca 20 x 30 cm. Pudra rikligt med florsocker i bottnen. Häll marshmallowsmeten i formarna. Platta till med en stekspade och pudra florsocker över. Låt stelna i rumstemperatur ca 2 timmar.
Skär smeten i ca 3 x 3 cm stora marshmallowsrutor. blanda dem i florsocker. Förvara i en burk i rumstemperatur.