Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marshmallows

Det blir en rejäl sats marshmallows, men det är svårt att göra receptet mindre. Vi lovar att de kommer att gå åt! 

Marshmallows
Marshmallows
Marshmallows

Ingredienser

  • 5,5 dlströsocker
  • 1 mskglukos- (från Apoteket)
  • 2 dlvatten
  • 14gelatinblad
  • 2äggvitor
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Smält 1/2 dl av sockret till gyllenbrun karamell i en kastrull. Tillsätt resten av sockret, glukos och vatten och koka tills temperaturen är 127°. Det är viktigt att inte röra i karamellen under tiden den kokar, annars kristalliserar den sig.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  3. Vispa äggvitorna med citronsaften i en ren bunke med elvisp till ett fast skum.

  4. När sockerlagen är 127° hälls den försiktigt ner i en jämn stråle i äggvitesmeten samtidigt som du vispar kraftigt. Vispa ägg-skummet 2-3 min.

  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i mikrovågsugn eller i lite av äggvitesmeten på låg värme. Vispa ner gelatinbladen iäggvitesmeten under kraftig vispning.

  6. Fortsätt vispa tills smeten blivit fast och glansig och har börjat svalna.

  7. Lägg plastfolie i 2 mindre formar, ca 20 x 30 cm. Pudra rikligt med florsocker i bottnen. Häll marshmallowsmeten i formarna. Platta till med en stekspade och pudra florsocker över. Låt stelna i rumstemperatur ca 2 timmar.

  8. Skär smeten i ca 3 x 3 cm stora marshmallowsrutor. blanda dem i florsocker. Förvara i en burk i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?