Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuka och fluffiga polkamarshmallows med tydlig polkasmak.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum.
Koka socker, vatten och glykos till 127–130° i en kastrull. Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa ca 2 min. Sätt bunken i ett kallt vattenbad, fortsätt att vispa på halvfart tills massan är blank och ca 45°.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med ca 1/2 dl av marängsmeten. Tillsätt vaniljpasta och pepparmintarom. Vispa ner gelatinblandningen i resten av marängsmeten.
Sikta och blanda florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca15 x 25 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten jämnt i formen. Rippla i färgen försiktigt och dra med ett grillspett eller liknande så att färgen bildar ränder.
Pudra över resten av florsockerblandningen, spara lite att vända bitarna i. Låt stelna i kylen 1 timme.
Skär marshmallowsen i kuber, ca 3 x 3 cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.