Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marshmallows med persika och passionsfrukt

Som en dröm! Mjuka och lena marshmallows med knastrigt socker som bara smälter i munnen.

Marshmallows med persika och passionsfruktMarshmallows med persika och passionsfruktMarshmallows med persika och passionsfrukt

Ingredienser

  • 6,5gelatinblad
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1äggvita
  • 0,5 dlpersikopuré- (barnmat)

Garnering

  • 2passionsfrukter
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka till 127°. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i sockerlagen.

  3. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa ner den varma sockerlagen. Rör i persikopuré. Fortsätt att vispa ytterligare 3 min.

  4. Klä en form med plastfolie, ca 20 x 30 cm, och bred ut smeten. Ställ i kylen för att stelna ca 8 timmar.

  5. Sätt ugnen på 100°. Dela och skrapa ut kärnorna ur passionfrukt­erna. Lägg dem i en form med bakplåtspapper och låt torka ca 1 timme i ugnen. Låt svalna. Mixa kärnorna med sockret.

  6. Skär marshmallowsen i bitar och rulla dem i sockret. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?