Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marshmallows med hallon

Marshmallows gör både små och stora glada. Här med frystorkade hallon för god smak. Vill du färga dina marshmallows kan du tillsätta ett par droppar hushållsfärg mot slutet av vispningen. 

Marshmallows med hallonMarshmallows med hallonMarshmallows med hallon
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 mskgelatinpulver
  • 1 dlvatten- + 3 msk, kallt
  • 4 dlströsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1,5 dlvit sirap
  • 0,5 dlhallon- frystorkade
  • matolja- till formen

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulver och 1 dl vatten i en skål och låt det stå i 10 min.

  2. Blanda 3 msk vatten, strösocker, vaniljpulver och vit sirap i en kastrull. Låt det koka i någon minut. Rör om ett par gånger och se till att socker­kristallerna smält.

  3. Häll gelatinet och den heta sockerlagen i en stor vispskål. Vispa med elvisp eller i en köksassistent på låg hastighet tills gelatinet lösts upp. Vispa sedan på högsta hastighet i 10–15 min.

  4. Mortla de frystorkade hallonen. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm, och pensla det med olja. Strö hälften av de mortlade hallonen i formen.

  5. Häll smeten i formen och bred ut smeten jämnt med en slickepott. Strö över resten av hallonen på toppen. Täck över formen med plast­folie och låt den stå i minst 3 tim, gärna över natten. Klipp eller skär marshmallows­plattan i bitar. Förvara dem i en burk med tätt­slutande lock.

Vad tyckte du om receptet?