Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marshmallows med hallon och passionsfrukt

Recept på hemgjorda marshmallows. Hallon och passionsfrukt är friska smaker som passar med söta marshmallows. Välj en smak eller ta hälften av båda smakerna för att få ”tutti-frutti”-smak. Bär- och fruktpuréerna finns i frysdisken i välsorterade butiker. Du kan också passera själv. Smeten spritsas ut på ett lager med florsocker och potatismjöl.

Marshmallows med hallon och passionsfruktMarshmallows med hallon och passionsfruktMarshmallows med hallon och passionsfrukt
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 7gelatinblad
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 mskglykossirap- (40 g)
  • 0,5 dlvatten
  • 2 storaäggvitor
  • 2 mskflorsocker
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 tskvaniljsocker

Pudring

  • 1 dlflorsocker
  • 1 dlpotatismjöl

Smaksättning

  • 2 mskhallonpuré- passerad
  • 1,5 mskpassionsfruktspuré- passerad

Gör så här

  1. Pudring: Blanda potatismjöl och florsocker och pudra ett lager på ett bakplåtspapper som lagts på en bricka eller en plåt med bakplåtspapper.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Blanda socker, glykossirap och vatten i en kastrull. Koka upp, rör om så att allt blandas. Sjud sockerlagen till 127°.

  3. Vispa äggvitorna med florsocker, pressad citron och vaniljsocker vitt och luftigt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro.

  4. Häll sockerlagen i en fin stråle under ständig vispning i de vispade äggvitorna. Tillsätt gelatinet under fortsatt vispning. Vispa marshmallowsmeten tills den svalnat och är blank och luftig, ca 5 min. Vänd ner hallon- och passionspuré i smeten utan att röra för mycket.

  5. Lägg smeten i en sprits och spritsa tjocka strängar på brickan eller plåten med florsocker- och potatismjölsblandningen. Pudra även rikligt av blandningen över strängarna. Torka ca 6 timmar på torrt ställe.

  6. Klipp längderna i 3–4 cm breda bitar. Förvara marshmallows lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?