Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig gryta med varma goda smaker som passar perfekt att förbereda.
Skala lök och rotfrukter och skär i grova bitar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i en gryta.
Lägg i lammlägg och rosmarin. Fyll på med vin, tomater, vatten och kryddor så att det täcker. Låt koka under lock ca 2 timmar, tills köttet börjar lossna från benet.
Ta upp läggarna och låt svalna något. Plocka loss köttet från ben, senor och hinnor.
Mixa buljongen som är kvar med mixerstav till en mustig sås.
Gremolata: Hacka örterna. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser.
Lägg köttet i såsen. Strössla över gremolatan och servera med couscous, bröd och yoghurt med lite ringlad olivolja över.