Receptet är hämtat ur "Shakshuka" av Nidal Kersh (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om vägen till lycka går via magen så är marockanska munkar, eller som de heter i Marocko, svinj, en av maträtterna som hamnar på prispallen. Smaken påminner om något mitt i mellan en munk och en frasig våffla.
Lös upp jästen i salt och 5 deciliter vatten. Vänta i 30 minuter.
Tillsätt 5 deciliter vatten och mjölet, lite i taget. Jäs i 30 minuter.
Värm upp olja till 180 grader i en kastrull eller en panna med höga kanter. Forma munkarna en efter en och fritera några åt gången.
Lägg på hushållspapper. Strössla över flor- eller strösocker.
Receptet är hämtat ur "Shakshuka" av Nidal Kersh (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök