Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marockanska munkar

Om vägen till lycka går via magen så är marockanska munkar, eller som de heter i Marocko, svinj, en av maträtterna som hamnar på prispallen. Smaken påminner om något mitt i mellan en munk och en frasig våffla.

Marockanska munkar
Marockanska munkar
Marockanska munkar
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 0,5 pktjäst- (25 g)
  • 1 msksalt
  • 5 dlvatten- + ljummet
  • 1 kgvetemjöl- (cirka 16 dl)
  • 12 lolja- till fritering
  • strösocker- flor- eller

Gör så här

  1. Lös upp jästen i salt och 5 deciliter vatten. Vänta i 30 minuter.

  2. Tillsätt 5 deciliter vatten och mjölet, lite i taget. Jäs i 30 minuter.

  3. Värm upp olja till 180 grader i en kastrull eller en panna med höga kanter. Forma munkarna en efter en och fritera några åt gången.

  4. Lägg på hushållspapper. Strössla över flor- eller strösocker.

Vad tyckte du om receptet?

Receptet är hämtat ur "Shakshuka" av Nidal Kersh (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Recept från Mitt kök