Recept av Jeanette Pettersson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 13g
Protein: 42g
Kolhydrater: 47g
Recept på marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous. Hönsfärs är ett bra val ur miljösynvinkel eftersom gamla värphöns används. Ras el hanout är en nordafrikansk kryddblandning med koriander, kardemumma och paprika.
Skala lök och vitlök och riv på ett rivjärn. Lös upp buljongtärningen med 1 msk varmt vatten. Blanda färsen med lök, vitlök, buljong, kryddblandning och ägg. Forma färsen till 12 stora köttbullar.
Koka upp tomatsåsen med 1 dl vatten i en traktörpanna. Lägg ner köttbullarna. Koka under lock ca 10 min.
Tillaga couscous och bönor enligt anvisning på förpackningarna.
Rosta mandeln i torr stekpanna. Grovhacka den.
Servera färsbollarna med couscous, haricots verts och mandel.
Recept av Jeanette Pettersson