Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous

Recept på marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous. Hönsfärs är ett bra val ur miljösynvinkel eftersom gamla värphöns används. Ras el hanout är en nordafrikansk kryddblandning med koriander, kardemumma och paprika.

Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous
Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous
Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 ghönsfärs
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 3 mskras el hanout (kryddblandning)- nordafrikansk kryddblandning
  • 1ägg
  • 500 gtomatsås- färdig
  • 2,5 dlcouscous
  • 250 gharicots verts- frysta
  • 40 gsötmandel

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök och riv på ett rivjärn. Lös upp buljongtärningen med 1 msk varmt vatten. Blanda färsen med lök, vitlök, buljong, kryddblandning och ägg. Forma färsen till 12 stora köttbullar.

  2. Koka upp tomatsåsen med 1 dl vatten i en traktörpanna. Lägg ner köttbullarna. Koka under lock ca 10 min.

  3. Tillaga couscous och bönor enligt anvisning på förpackningarna.

  4. Rosta mandeln i torr stekpanna. Grovhacka den.

  5. Servera färsbollarna med couscous, haricots verts och mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jeanette Pettersson