Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marockansk salsa

Underbart god  till skockorna men  även till grillad fisk och kyckling.

Marockansk salsa
Marockansk salsa
Marockansk salsa

Ingredienser

  • 4tomater
  • 1paprika- färsk eller grillad
  • 0,5rödlök- hackad
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 mskspiskummin
  • 1röd spansk peppar- färsk strimlad
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skålla tomaterna i kokande vatten och skala dem. Klyv, peta bort kärnorna och finhacka.

  2. Grilla paprikan över gaslåga eller i het grillugn 15–20 min. Dra av skalet och hacka paprikan. Blanda tomat och paprika med rödlök, koriander, vitlök, spiskummin, pepparfrukt, vinäger och olja. Smaka av med salt och servera.

Vad tyckte du om receptet?