Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marockansk rotfruktsgryta

Här hittar du ett recept på en smarrig marockansk rotfruktsgryta. Spiskummin, sambal oelek och vitlök ger grytan dess speciella karaktär och hetta.

Marockansk rotfruktsgryta
Marockansk rotfruktsgryta
Marockansk rotfruktsgryta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 påserotfrukter- palsternacka, morötter, kålrot, rotselleri, purjolök (ca 1 kilo), blandade
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 dltomatpuré
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksambal oelek
  • 8 dlvatten
  • 2,5grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burkkikärter- (410 g)

Tillbehör

  • 2 dlmatyoghurt
  • 60 gsurdegsbröd- /pers

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter.

  3. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter.

  4. Servera grytan med matyoghurt och bröd.

Vad tyckte du om receptet?