Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marockansk lammsoppa - recept

Mustig soppa med lammstek, vitlök, kikärter och morot.

Marockansk lammsoppa - recept
Marockansk lammsoppa - recept
Marockansk lammsoppa - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 glammstek- benfri
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 bitrotselleri- 200 g
  • 1morot
  • 3tomater
  • olivolja
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskingefära- mald
  • 0,5 gsaffran
  • 2 lvatten
  • 4 mskkalvfond- koncentrerad
  • 1 burkkikärter- 400 g
  • 10aprikoser- torkade, mjuka
  • 0,5 dlrussin
  • 0,5 dlcouscous
  • 1 mskcitron- pressad
  • 23 krmharissa
  • 12 dlbladpersilja- hackad
  • 0,75 dlmynta- hackad
  • salt

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skär det i små bitar, 1–2 centimeter stora.

  2. Skala och klyfta löken och hacka vitlöken. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar. Skär tomaterna i små bitar.

  3. Fräs lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Höj värmen, lägg i köttet och låt det bryna. Strö över kryddorna och låt fräsa en stund.

  4. Tillsätt tomater, vatten och fond. Koka soppan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 40 minuter.

  5. Skölj kikärterna och låt rinna av. Strimla aprikoserna. Tillsätt kikärter, aprikoser, russin och couscous i soppan när cirka 10 minuter av koktiden återstår. Blanda i citronsaft, harissa och örter. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök