Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I den här grytan får kyckling puttra på låg värme med marockanska kryddor, russin och lök för att bli extra saftig och smakrik.
Lägg russinen i en skål och blötlägg med vatten så att det täcker.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och grovhacka vitlöken och finhacka chilin.
Dela kycklingen i åtta bitar. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Stek i omgångar några minuter på varje sida tills kycklingen fått färg.
Krydda med saffran, paprikapulver och chili. Tillsätt lök och vitlök, blanda och på med locket.
Låt grytan puttra på svag värme i cirka 30 minuter tills kycklingen är mör och lätt släpper från benet.
Sila russinen från vattnet och tillsätt i grytan efter cirka 15 minuter. Servera med sallad och ris.
Recept från Mitt kök