Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marockansk kycklinggryta med russin & lök

I den här grytan får kyckling puttra på låg värme med marockanska kryddor­, russin och lök för att bli extra ­saftig och smakrik.

Marockansk kycklinggryta med russin & lökMarockansk kycklinggryta med russin & lökMarockansk kycklinggryta med russin & lök
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 dlrussin
  • 1 dlvatten
  • 3 mskolivolja
  • 2gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 1kyckling- färsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1saffran- kuvert
  • 1 tskpaprikapulver

Till servering

  • sallad
  • ris

Gör så här

  1. Lägg russinen i en skål och ­blötlägg med vatten så att det täcker.

  2. Skala och skär löken i tunna ­klyftor. Skala och grovhacka vitlöken och ­finhacka chilin.

  3. Dela kycklingen i åtta bitar. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Krydda ­kycklingen runtom med salt och peppar. Stek i omgångar några minuter på varje sida tills kycklingen fått färg.

  4. Krydda med saffran, paprika­pulver och chili. Tillsätt lök och ­vitlök, blanda och på med locket.

  5. Låt grytan puttra på svag värme i cirka 30 minuter tills kycklingen är mör och lätt släpper från benet.

  6. Sila russinen från vattnet och ­tillsätt i grytan efter cirka 15 minuter. ­Servera med sallad och ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök