Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marmorerade passionsbiskvier

Vackra, hjärtformade biskvier fyllda med passionsfruktskräm.

Marmorerade passionsbiskvierMarmorerade passionsbiskvierMarmorerade passionsbiskvier
Foto: Fotograf Åsa Swanberg // BMB

Ingredienser

  • 275 gmandelmassa
  • 1äggvita

Passionsfruktssmörkräm

  • 50 gmörk choklad
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1äggula
  • 1passionsfrukt

Topping

  • 150 gvit choklad- eller blond choklad
  • 25 gmörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovriv man­del­­massan. Tillsätt äggvitan, lite 

    i taget. Blanda ihop till en jämn, ­ganska tjock smet. Bred ut smeten 

    i botten av en form, 15 x 20 cm, med bakplåtspapper.  

  2. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 25 min, tills den är gyllene. Låt den kallna i formen.

  3. Smörkräm: Grovhacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna.

  4. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt med elvisp. Halvera passionsfrukten och skrapa ut innehållet i en liten sil. Pressa ner saften i smörkrämen.

  5. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Lägg krämen i en spritspåse.

  6. Stansa ut bottnar ur mandelbottnen med ett pepparkaksmått och lägg dem på ett bakplåtspapper med den jämna sidan nedåt. Spritsa ut smörkräm på hjärtana och jämna till. Låt dem ligga i frysen i ca 10 min.

  7. Topping: Hacka och smält de båda chokladsorterna, var för sig, i mikro eller över vattenbad. Ringla lite av den mörka chokladen i skålen med den vita chokladen, men blanda inte runt. Doppa biskvierna, en i taget, i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Fyll på med mörk choklad i den vita efter hand.

Vad tyckte du om receptet?