Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vackra, hjärtformade biskvier fyllda med passionsfruktskräm.
Sätt ugnen på 175°. Grovriv mandelmassan. Tillsätt äggvitan, lite
i taget. Blanda ihop till en jämn, ganska tjock smet. Bred ut smeten
i botten av en form, 15 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 25 min, tills den är gyllene. Låt den kallna i formen.
Smörkräm: Grovhacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt med elvisp. Halvera passionsfrukten och skrapa ut innehållet i en liten sil. Pressa ner saften i smörkrämen.
Vänd ner chokladen i smörkrämen. Lägg krämen i en spritspåse.
Stansa ut bottnar ur mandelbottnen med ett pepparkaksmått och lägg dem på ett bakplåtspapper med den jämna sidan nedåt. Spritsa ut smörkräm på hjärtana och jämna till. Låt dem ligga i frysen i ca 10 min.
Topping: Hacka och smält de båda chokladsorterna, var för sig, i mikro eller över vattenbad. Ringla lite av den mörka chokladen i skålen med den vita chokladen, men blanda inte runt. Doppa biskvierna, en i taget, i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Fyll på med mörk choklad i den vita efter hand.