Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marmorerad hallon- och aprikosparfait innehåller italiensk maräng som gör den lite lättare än vanlig parfait. Det gör också att frukt- och bärsmaken framhävs bättre. Parfait kan bli lite isig om det är väldigt kallt i frysen. Låt den då stå ute i rumstemperatur minst 30 min före servering.
Glass: Passera hallonen genom en finmaskig sil till puré. Skär aprikoserna i små tärningar och blanda med aprikospurén.
Vispa äggulor och socker tills sockret löst sig. Vispa grädden.
Koka upp socker och vatten i en kastrull till italiensk maräng. Koka till 119°. Vispa äggvitorna under tiden och häll sedan den varma sockerlagen i en stråle över äggvitorna under vispning. Fortsätt vispa tills marängen är sval och blank.
Blanda hälften av äggulevispet, grädden och italiensk maräng med hallonpuré. Blanda andra hälften äggulevisp, grädde och maräng med aprikospuré.
Blanda båda smetarna slarvigt i en form och rör försiktigt med en slev för att få ett vackert mönster. Frys övertäckt i minst 6 timmar.
Makroner: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med övriga ingredienser. Forma toppar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla kakorna med äggvita och strö över hyvlad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Pudra med florsocker.
Temperera glassen minst 30 min i rumstemperatur innan den serveras med marinerad frukt och makroner.