Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att marmorera är inte svårt alls men ser proffsigt ut. Bara dra med baksidan av en kniv till ett snyggt mönster.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en bakform, cirka 24 × 24 centimeter.
Hacka chokladen grovt och smält den i mikron på låg effekt. Rör ihop smör och socker.
Vispa upp äggen i en separat bunke. Arbeta in lite i taget av äggen i smörblandningen.
Vänd i chokladen. Sikta och vänd i kakao, vaniljsocker och vetemjöl.
Häll smeten i formen, jämna till ytan och grädda kakan mitt i ugnen i 27–30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Marmorerad chokladglasyr: Hacka den mörka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt glasyren svalna.
Hacka och smält den vita chokladen försiktigt i mikron, rör om emellanåt så att den inte bränns.
Häll chokladglasyren över kakan, ringla över den vita chokladen och rör ett stort cirkelmönster med udden på en bordskniv eller med en gaffel så att det blir marmorerat. Lägg på pekannötterna.
Låt glasyren stelna, det tar ett par timmar men om man sätter in kakan i kylen går det fortare.
Skär upp kakan i bitar när glasyren har stelnat.
Recept från Mitt kök