tillagning: 15 minuter koktid: i frys: 1 timme Aktiv tid c:a 15 minuter
(Betyg: 3,3 · 3 röster)
Marmeladbitar med granatäpple är sockrigt och gott. För att pektinet i syltsockret inte ska förlora sin konsistensgivande verkan är det viktigt att blandningen får ett snabbt uppkok. Har du en långsam elplatta kan det vara bra att värma upp spisplattan lite på förhand.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 dlgranatäppeljuice- drickfärdig
1,5 dlsyltsocker
50 gsirap- vit eller glykos
2 mskcitron- pressad
Garnering
strösocker
Gör så här
Blanda granatäppeljuicen med syltsocker, sirap och citronsaft i en vid kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda på lägre temperatur tills marmeladen är 115°. Rör då och då, kontrollera med marmeladprov, se tipsruta.
Häll marmeladen i en oljad form, ca 12 x 12 cm. Låt kallna. Ställ formen i frysen ca 1 timme.
Lossa marmeladen ur formen, skär den i fyrkantiga bitar. Vänd bitarna i socker. Förvara i rumstemperatur. Lägg inte bitarna på varandra, då klibbar de ihop.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,3 · 3 röster)
Marmeladprov
Ställ in ett fat i frysen. Klicka lite av blandningen på det kalla fatet, väntar ca 1 minut och se om den känns fast.
Fler recept på ljuvligt julgodis
Duka upp julens gottebord med hemlagade sötsaker som garanterat gör succé. En lek med smaker som sätter krydda på julstämningen. Nedan hittar ni Maria Öhrns alla julgodis-recept.